Skordatura Punkjazz Ensemble lanceert crowdfundingproject

Uitgenodigd door Vama Veche, het gratis zomerfestival in “de botanieken hof” in Brugge, komt op 3 juli Skordatura Punkjazz Ensemble de grote tent (hopelijk enkel figuurlijk) in lichterlaaie zetten. We polsten vooraf even hoe de crowdfunding voor de realisatie van de nieuwe cd verloopt.
Joshua Dellaert (bassist): ‘De promotiecampagne is net afgelopen. Dankzij de steun van enkele nette heren uit de Belgische jazzscene (Fulco Ottervanger, Dries Geusens van Nordmann, Bart Maris), schrijver Christophe Vekeman en de lieve mensen van JazzLab Series, Gent Jazz en Jazz Middelheim hebben we een mooi bedrag opgehaald, dat ons in staat stelt om een release in het voorjaar 2016 te garanderen.’

In welke fase zitten jullie nu?

Dellaert: ‘De groep is hard aan het repeteren aan het nieuwe repertoire, dat af en toe al eens op een setlijst durft opduiken. We hebben redelijk wat materiaal bij elkaar geschreven, waaruit uiteindelijk een tiental nummers zal worden geselecteerd. In september duiken we de studio in, en mix en mastering liggen vast voor oktober en november. Een release in maart lijkt ons realistisch.’

Het worden op deze tweede cd dus allemaal eigen composities?

Dellaert: ‘Op de eerste CD (‘How to chase a minute in one second’, PJG) staat nog een bewerking van 'Evidence', een compositie van Thelonious Monk, op de opvolger zal enkel eigen werk te horen zijn. Alle groepsleden schrijven voor het kwartet, maar Sebastiaan Vekeman (drums) levert aan een zodanig hoog tempo nieuw materiaal aan, dat de grootste brok wellicht opnieuw van zijn hand zal zijn.’

Tekst: Paul Godderis
Foto: Caroline De Meyer
 

Van concertorganisatoren Gent Jazz, Jazz Middelheim en JazzLab Series is intussen genoegzaam bekend dat zij zich inspannen om Belgische jazzmuzikanten volop speelkansen te geven en bovendien in de best mogelijke omstandigheden. Sinds kort krijgt dat nobele streven een extra dimensie, via hun gezamenlijk engagement om crowdfundingprojecten te ondersteunen. Daarbij wordt echter ook enige inbreng van het publiek verwacht.

En dus rekent Skordatura Punkjazz Ensemble voor de financiering van de opvolger van debuut-cd ’How To Chase A Minute In One Second’ op de milde steun van de fans. In een gesprek met Pieter Koten in ‘Uit in Oostende’ verduidelijken enkele groepsleden hoe die crowdfunding in de praktijk verloopt.

Thomas Vanhauwaert (keyboards): “Wie Skordatura graag bijstaat in het bijeensprokkelen van de nodige fondsen voor het realiseren van de tweede plaat, ‘koopt’ voor een bepaald bedrag wat dan heet een ‘return’. Zo kun je bijvoorbeeld tickets kopen voor Gent Jazz met een waardebon die je bij ons aanschaft. Dat bedrag mogen wij dan aanwenden voor ons project."

Joshua Dellaert (bas): “Een lijst met alle returns kun je vanaf maart vinden op www.skordatura.be, onze website. Daar zit van alles tussen: voorbestellen van de nieuwe cd, concerttickets en cd’s aangeboden door JazzLab, waardebonnen voor Jazz Middelheim en Gent Jazz, maar ook huiskamerconcertjes, een dag in de studio tijdens onze opnames, een privé instrumentles… Op vrijdag 27 maart 2015 gaat de crowdfunding officieel van start met een concert in Vrijstaat O en het openen van onze projectpagina op Indiegogo, het online-platform waarmee we zullen werken. Het doel is om in zestig dagen zoveel mogelijk mensen te kunnen overtuigen om ons een duwtje in de rug te geven.”

Tekst: Paul Godderis
Foto: Jos L. Knaepen


In case you LIKE us, please click here:
Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet
our partners:

Clemens Communications

Hotel-Brasserie
Markt 2 -
8820 TORHOUT

 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst