Showcase Aubergine Management

La Vallée, Sint-Jans-Molenbeek, 22.08.2021

Onder de passende titel ‘Let’s Get Real!’ plaatste Aubergine Management een aantal van zijn muzikanten in de kijker aan de hand van live concerten en dat op de polyvalente site waar ook de burelen gevestigd zijn.


De Beren Gieren


De nieuwe cd ‘Less Is Endless’ komt eraan op 10 september. Dit was dan ook de ideale gelegenheid om een deel van het materiaal in avant-première voor te stellen. Het trio heeft na al die jaren niets aan energie en originaliteit ingeboet. Er staat nog steeds geen rem op de manier waarop ze rock, muziektheater en jazz combineren. Een ongebreidelde inventiviteit, een energiestroom die nooit uitvalt, het gericht aanwenden van electro-effecten en de kunst om een set naar een climax op te bouwen maken van De Beren Gieren duidelijk de topgroep van de jonge generatie. De beste promo voor de komende tournee met de officiële première in Ancienne Belgique op 25 september.Echoes Of Zoo


Nathan Daems en kompanen bewezen met een onstuimige set dat de lovende kritieken op het debuutalbum ‘Breakout’ en de aansluitende concerten geen toeval waren. Met een doordachte mix van dub, hard grooves, funkrock, exotica surfgitaar, niyabinghi ritmen en een psychedelica finale met Bill Laswell-touch bouwden ze een feestje daar in La Vallée.


Antoine Pierre


Onder het motto “me and my computer” gaf Antoine Pierre een staaltje weg van zijn drumdialectiek, versterkt met een verzameling loops en samples. Een patchwork van fusion, prog, rock, tribal drumming en electro-jazz. Nu nog verder uitwerken met wat visuele effecten erbij en dit wordt de zoveelste krachttoer op zijn cv. In het verlengde van Mark Guiliana en Anton Eger (Phronesis) maar dan wel met een stevige Antoine Pierre-stempel. Het is alleszins uitkijken naar de release van dit materiaal in de loop van oktober en dit op zijn eigen label Shapes no frame.


Nabou

Tromboniste Nabou Claerhout is “hot”. Spetterende reacties alom terwijl ze onlangs nog de prijs van Jong Jazztalent Gent in ontvangst mocht nemen. Geflankeerd door gitarist Roeland Celis (die zelf aan een opmars bezig is), contrabassist Trui Aemerlinck en drummer Mattias Vercammen pendelde ze continu over muzikale grenzen heen met als rode draad een persoonlijke sound die de clichés van een Fred Wesley-funk op de juiste manier ontwijkt. Alleen werd het soms moeilijk om in te schatten of het nu een jazzrocktrio was met gasttrombonist of een trombonist begeleidt door een gitaartrio. Een gevaarlijk flirten dat weliswaar de spanning opdrijft maar bijwijlen ook voor verwarring zorgt. Het nieuwe album ‘You Know’ verschijnt op 22 oktober.Esinam


© Jeanschoubs


Nog meer vrouwelijk talent op het podium daar in La Vallée, een sterke troef trouwens van Aubergine Management. Esinam scoorde ondertussen tot ver in het buitenland. In afwachting van de nieuwe release met volledig groep, kwam ze nog eens solo haar ding doen. Een ondertussen vertrouwde formule, met electro-apparatuur bij de hand en dwarsfluit aan de lippen. Stroomopwaarts naar de origine van Afrikaanse ritmen en stroomafwaarts naar de westerse dansvloeren met een stevige knipoog naar Allez Allez. Vinnig zoals steeds maar het wordt tijd dat deze basis nu best uitvergroot wordt. Première op 17 september in de Botanique.

Tekst © Georges Tonla Briquet  -  foto’s © Björn Comhaire / Jeanschoubs (Esinam)


In case you LIKE us, please click here:our partners:

Clemens Communications

 


 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Nina Contini Melis
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Etienne Payen
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst