Totaalspektakel met Luc Vandromme, Trui Lemaitre, Artan Buleshkaj, Steven Delannoye en Daan Demeyer





© Luc Vandromme




EEN OPMERKELIJK BOEK DAT NAZINDERT


Auteur Luc Vandromme stelde op 11 december 2021 zijn zesde roman ‘Omwille van de soort' voor. De roman, die snijdt, verontrust en nazindert, werd feestelijk gelanceerd in kunstencentrum Vlaams Fruit te Antwerpen.

Op 9 januari e.k. om 15u00 wordt er een totaalspektakel (duur: 2u30’) georganiseerd in het Oud Zwembad, Oudenaardseweg 66, 8587 Spiere-Helkijn. Naast een tentoonstelling met werk van Trui Lemaitre en Luc Vandromme (keramiek, installatie, schilderen, fotografie) is er ook de boekvoorstelling 'Omwille van de soort' van Luc Vandromme. Het boek is hier gesigneerd verkrijgbaar.

Deze avond is er ook een jazzoptreden met gitarist Artan Buleshkaj (Anemic Cinema, H A S T, Amuri e Spiranza, Madame Blavatsky, Mòs Ensemble, Kids in the Waiting Room, LAS), saxofonist Steven Delannoye (bands met o.a. Frank Vaganée en Peter Hertmans en naast nog talloze andere sideman projecten, heeft hij ook een hecht trio met bassiste Yannick Peeters en drummer Lionel Beuvens) en pianist Daan Demeyer (Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris, Frank Vaganée, Bo Van Der Werf, Brain/Child, Frank Sinatra Tribute Band, ...).

Dekentje aangewezen
Coronaveilig
Gratis toegang
Graag je aanwezigheid bevestigen:
https://www.facebook.com/luc.vandromme.7



"Omwille van de soort"

Waar George Orwell met 1984 stopte, gaat Luc Vandromme met ‘Omwille van de soort’ verder. Stel je een ideale wereld voor waarin alles klopt, waarin voor iedereen wordt gezorgd en geluk vanzelfsprekend is. En stel je dan ook eens voor dat die wereld door een nog onbekende oorzaak compleet ontregeld raakt. Dat honger, ziekte en wantrouwen mens en dier bedreigen. Dat het evenwicht zoek is en het recht van de sterkste heerst. "Omwille van de soort" is een literaire pageturner.

In ‘Omwille van de soort’ wordt de lezer meegenomen naar een mogelijke toekomst in het jaar 2222. De personages zijn mensen van vlees en bloed met een herkenbare, hedendaagse psychologische uitdieping.

Luc Vandromme schetst een situatie die in de toekomst speelt, maar herkenbaar dicht tegen vandaag aanleunt. Hoe goed we het ook met elkaar voor hebben, wanneer economische belangen om de hoek komen kijken, raken idealen en menselijke waarden in de verdrukking. 'Omwille van de soort' is een waarschuwing, maar bovenal een psychologische roman die bijt, snijdt en verontrust. Een opmerkelijk boek dat nazindert.

De wereld is het slachtoffer geworden van een nieuwe pandemie, als gevolg van het smelten van de permafrost. De mens als soort is in zijn overleving bedreigd. Enkel door de krachten te bundelen is er een mogelijke toekomst.

‘Omwille van de soort’ behandelt diverse onderwerpen, zoals leven en dood, klimaatverandering, democratie, migratie, menselijke relaties, biodiversiteit en het overleven van de menselijke soort.



© Luc Vandromme


Luc Vandromme

Luc Vandromme (België, 1961) is pedagoog, schrijver, beeldend kunstenaar en jazzzanger. Eerder publiceerde hij vijf romans. De verschillende kunstdisciplines ziet hij als een middel om beelden te creëren. Zijn artistieke werk beschouwt hij als een onlosmakelijk geheel, waarbij zijn hoofdaandacht uitgaat naar het schrijven. Daarin vinden zijn verbeelding en zijn ‘stem’ hun diepste uitdrukking.

Hij is een verhalenverteller bij uitstek. Alles draait om de verrassing, de snelheid en prikkeling van de vertelling. Er wordt vaak beweerd dat het oeuvre van een auteur draait om een of twee thema’s. Dit geldt niet voor Vandromme. Zijn fantasie stuurt hem en de lezer naar alle hoeken van de wereld en van zijn verbeelding.

Zijn veelzijdige artistieke werk beschouwt hij als de vingers aan een hand: elke discipline/vinger heeft een eigen identiteit, maar hun oorsprong is de kunstenaar/de hand. In het schrijven vinden zijn verbeelding en zijn ‘stem’ hun diepste uitdrukking.   



ISBN: 978-94-93266-
Genre: Roman
Auteur: Luc Vandromme
Verkoopprijs: € 20,99
Pagina’s: 382
Uitgever: Godijn Publishing


In case you LIKE us, please click here:




Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet




our partners:

Clemens Communications


 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst