Line-up van Brussels Jazz Festival 2023...

... Europeser, diverser en verrassender dan ooit !


KOOP TICKETS HIER
2023 opent met een emblematisch evenement voor jazzliefhebbers! Voor de achtste keer vibreert Flagey een weekend lang op het ritme van het Brussels Jazz Festival, dat het allerbeste van de Europese jazzscene samenbrengt.

Op de affiche: een selectie van jonge talenten en gevestigde waarden, drie nieuwe projecten waarvoor de Belgische trombonist Nabou Claerhout carte blanche kreeg, een dag gewijd aan releases van het label ECM, een trouwe partner van Flagey, en -als kers op de taart- een exclusief concert in de toren van het Flagey-gebouw!

Save the dates: 12, 13, 14 & 15 januari. En aarzel niet om me te contacteren voor meer informatie, interviews en foto's, of voor het bijwonen van een of meerdere repetities in Flagey.donderdag 12 januari 2023 - 19:30


© Johan Jacobs / Sylvain Gripoix

Claerhout/Baas/Peet + Henri Texier

double bill : 1 ticket, 2 concerten

tickets
studio 4
€ 26 > € 21

Nabou Claerhout, trombone, comp.
Renier Baas, gitaar
Jamie Peet, drums
+
Henri Texier, contrabas
Sebastien Texier, altsaxofoon, klarinet
Gautier Garrigue, drums

De ‘Best of Belgian Jazz’ concertencyclus wordt gesteund door de Nationale Loterij


Het is aan het Conservatorium van Rotterdam dat Nabou Claerhout, Reinier Baas en Jamie Peet elkaar vonden en dat de eerste muzikale vonken oversloegen. Hoe beter om het Brussels Jazz Festival te openen dan met de aanstekelijke chemie die deze drie jonge talenten aan de dag leggen op het podium? De combo van Nabou’s unieke en vernieuwende melodische touch, Reiniers imponerend gitaarspel en Jamies waanzinnige drumwerk betekent zonder twijfel vuurwerk.

+

Ook Frankrijk kent zijn jazzlegendes, en contrabassist Henri Texier is er daar één van. Hij viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Doorheen zijn carrière stond hij op het podium met sterren zoals Joe Lovano, John Scofield, John Abercrombie of Bill Frisell, maar ook heeft Texier een neus voor talent. Twee generaties ontmoeten elkaar in zijn trio dat in volle coronatijden de studio indook voor het gloednieuwe album 'Heteroklite Lockdown'. Een ode aan de vrijheid en aan de pure jazz.

Flagey


donderdag 12 januari 2023 22:30


© DJ Pat

Jazz & Freedom by DJ Pat from Brussels

DJ set

lobby
Gratis


DJ Pat from Brussels
is naast dj en radiopresentator een gepassioneerd verzamelaar van jazz & global sounds. Hij is een van de boegbeelden van The Word Radio, waar hij JAZZ & FREEDOM verzorgt, een programma dat zeldzame en kosmische jazzsounds verkent, muziek opgraaft van de vetste ‘jazz cats’ en bruggen bouwt met muziek van de legendarische jazz masters. Kom in de stemming van het Brussels Jazz Festival met zijn aanstekelijke jazzy, funky, disco, house en ethio & afro-beats.

Flagey


vrijdag 13 januari 2023 12:30 


© Savvas Lazaridis

Tania Giannouli Trio

album presentation: In Fading Light (2020, Rattle)

tickets
studio 1
€ 15

Tania Giannouli, piano
Andreas Polyzogopoulos, trompet
Kyriakos Tapakis, oed

Broodje en drankje inbegrepen

Oed, trompet en piano. Het is een bijzondere combinatie, maar ook de succesformule van de Griekse pianiste en componiste Tania Giannouli, die recent nog genomineerd werd voor de prestigieuze German Jazz Award 2021. Het samenbrengen van deze instrumenten zorgt voor prachtige texturen, intrigerende klankkleuren en een sterke emotionele zeggingskracht. De muziek van het trio vertolkt Giannouli’s boodschap van ‘hoop, schoonheid en kunst’ en situeert zich tussen volksmuziek en moderne jazz, met zowel mediterrane als oosterse invloeden.

Flagey

"Er zijn lange tijd geen blije samenkomsten meer geweest. Het beeld past bij het huidige tijdsbesef. Het leven kan hard zijn voor velen van ons. Daarom hebben we hoop, schoonheid en kunst nodig, juist nu." Tania Giannouli.

"'In Fading Light' is wederom een zeer bijzonder album van de buitengewoon getalenteerde Giannouli die in gezelschap van de al net zo rijk getalenteerde Polyzogopoulos en Tapakis de prachtigste muzikale landschappen weet te creëren." Written in Musicvrijdag 13 januari 2023 18:45 


© Liris Heikka


Linda Fredriksson 'Juniper'

album presentation: Juniper (We Jazz Records, 2021)

tickets
studio 1
€ 18 > € 15

BJF23 Evening  Pass 13.01.23 (€ 60)
inbegrepen: Linda Fredriksson 'Juniper' (18:45) + Emma-Jean Thackray (20:00) + Shake Stew (21:15) + Kamaal Williams (22:30)

Linda Fredriksson, saxofoons
Tuomo Prättälä, keyboard
Mikael Saastamoinen, contrabas
Olavi Louhivuori, drums


Met haar debuutalbum Juniper toont de Finse saxofoniste Linda Fredriksson (Mopo, Superposition,…) dat ze klaar is om de wereld te veroveren. In plaats van de rauwe jazzklanken van haar gebruikelijke groepen Mopo en Superposition, kiest ze voor introspectie. De invloeden van Neil Young, Alice Coltrane, Pharoah Sanders, Eric Dolphy en – vooral – Sufjan Stevens weerklinken in dit album, dat recent bekroond werd tot ‘Beste Album van het Jaar’ in Finland.

Flageyvrijdag 13 januari 2023 20:00 


© Joe Magowan


Emma-Jean Thackray

album presentation: Yellow (Movementt, 2021)

tickets
studio 4
€ 23 > € 21

BJF23 Evening  Pass 13.01.23 (€ 60)
inbegrepen: Linda Fredriksson 'Juniper' (18:45) + Emma-Jean Thackray (20:00) + Shake Stew (21:15) + Kamaal Williams (22:30)

Emma-Jean Thackray, trompet, stem
Dougal Taylor, drums
Lyle Barton, keyboard
Matthew Gedrych, basgitaar


Yellow van multi-instrumentaliste Emma-Jean Thackray is precies dat wat we nodig hadden: een intrigerende, menselijke en gedeelde ervaring. Met haar nieuwe album laat Thackray ons de sfeer van de jaren ‘70 opsnuiven: een mix van jazz fusion en p-funk, met knipogen naar Sun Ra, Alice Coltrane, en de Beach Boys’ Pet Sounds. De aanstekelijke muziek van dit jonge Londense talent maakt het onmogelijk om stil op je stoel te blijven zitten.

Flagey

"Thackray combineert wederom dance met jazz, maar dan veel uitgebreider. En eveneens toegankelijker, maar zonder dat de muziek daar minder strak of virtuoos van wordt. De schetsen zijn, zeg maar, uitgewerkt tot volledige kunstwerken." Oor (Randy Timmers)

UK Jazz Act of the Year: Emma-Jean Thackray (planetradio.co.uk)vrijdag 13 januari 2023 21:15 


© Severin Koller

Shake Stew

album release: Heat (Traumton Records, 2022)

tickets
studio 1
€ 21 > € 18

BJF23 Evening  Pass 13.01.23 (€ 60)
inbegrepen: Linda Fredriksson 'Juniper' (18:45) + Emma-Jean Thackray (20:00) + Shake Stew (21:15) + Kamaal Williams (22:30)

Lukas Kranzelbinder, contrabas, guembri
Astrid Wiesinger, altsaxofoon, stritch
Johannes Schleiermacher, tenorsaxofoon, fluit
Mario Rom, trompet
Oliver Potratz, contrabas
Niki Dolp, percussie
Herbert Pirker, percussie


De afgelopen jaren hebben weinig bands de Midden-Europese jazzscene zo opgeschud als Shake Stew. Deze opkomende Oostenrijkse sterren werden in 2021 bekroond met de Duitse Jazzprijs in de categorie "internationale band van het jaar". De band komt terug met Heat, een euforisch vijfde album. Een heerlijke mix van hypnotiserende afrobeats en extatische geluidsuitbarstingen, absoluut verslavend.

Flagey, Österreichisches Kulturforum Brüsselvrijdag 13 januari 2023 22:30 


Kamaal Williams

tickets
studio 4
€ 23 > € 21

BJF23 Evening  Pass 13.01.23 (€ 60)
inbegrepen: Linda Fredriksson 'Juniper' (18:45) + Emma-Jean Thackray (20:00) + Shake Stew (21:15) + Kamaal Williams (22:30)

Kamaal Williams, toetsen en zang
Samuel Laviso, drums
Marquinn Mason, saxofoon


Jazzproducer en dj Kamaal Williams, alias van Henry Wu, verovert sinds 2016 de Londense jazzscene samen met Yussef Dayes. In 2018 pakte hij uit met de soloplaat The Return, die meteen de deur opende naar een internationale carrière. Naast zijn passie voor jazz houdt hij van uitstapjes naar elektronica en richtte hij Black Focus Records op. Haal je beste dansschoenen boven, want Kamaal Williams komt met een nieuw album en sleept je mee met heerlijke beats en funky baslijnen.

Flageyvrijdag 13 januari 2023 22:35 


Dick d’Alaise
DJ set

lobby
Gratis


Met meer dan dertig jaar ervaring is Dick d’Alaise ‘your not so typical DJ’. 25 jaar geleden begon hij aan zijn enorme vinylverzameling vol aantrekkelijke en bezielde muziek. Zijn collectie dekt een breed spectrum van funk, disco, rock, blues, pop over jazz, reggae, 80’s & 90’s hits, tot soul, elektro, hiphop en zo veel meer.

Flageyzaterdag 14 januari 2023 11:00 


© Kelly Alexandre

Duo Gaitar
Toots100

tickets
studio 1
€ 16 > € 12

Rutger Mathys, chromatische harmonica
Marijn van der Linden, gitaar

De ‘Best of Belgian Jazz’ concertencyclus wordt gesteund door de Nationale Loterij


De concerten van Duo Gaitar garanderen telkens weer een spannende reis die het publiek leidt door landschappen van kleurrijke klanken, vrolijke melodieën en oorverdovende stiltes. Het duo experimenteert met Latin- en tangomuziek, maar ook met jazz, het chanson en het cabaret. De harmonica is daarbij de deur die leidt naar frisse, onontdekte klanken binnen die genres. Niet voor niets won het duo recent de "Toots Challange" georganiseerd door het MIM en Koninklijk Conservatorium Brussel.

Flagey, Toots100zaterdag 14 januari 2023 14:00 


Dunderklumpen by Per Ahli

Dunderklumpen
Anima Zaterdag | Per Åhlin | Junior 5+

tickets
studio 5
€ 13,5 > € 7
Kijkwijzer: alle leeftijden

SE — 1974 — 83’ — Nederlands versie

14:00 : film
15:30 : vieruurtje

16:00 : workshop in het Frans en in het Nederlands (foyer 3, voor kinderen vanaf 5 jaar)

17:15 : einde

enkel de film : € 9 [-12: € 7]
film met vieruurtje & workshop : € 13,5 


Een Zweedse speel- en animatiefilm uit 1974 van Per Åhlin met muziek van Toots Thielemans. Midzomernacht in het noorden van Zweden. De goedhartige Dunderklumpen voelt zich eenzaam en gaat op zoek naar nieuwe vrienden. Hij vindt de knuffels van de kinderen Camilla en Jens. Zonder aarzelen blaast hij ze leven in en samen gaan ze ervandoor. Jens zet – met zijn papa in zijn zog – de achtervolging in. Het wordt een avontuur vol muziek en plezier. Bizarre wezens vrolijken de tocht op en bedrieger Eénoog zorgt voor de nodige spanning.

Flagey, Folioscopezaterdag 14 januari 2023 14:00 


© Stillthetime

Drawing Basses
Junior 7+

tickets
lobby
€ 9 > € 7

Kristof Roseeuw, contrabas
Yannick Peeters, contrabas
Bart Maris, trompet


Drawing Basses. Bassen tekenen. In deze interactieve performance vinden meerdere disciplines elkaar. Het publiek wordt de componist en bepaalt wat er gespeeld wordt door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord. Die spontane tekeningen worden vervolgens ‘vertaald’ naar muziek. Op elk moment kan een van de muzikanten een nieuwe tekening kiezen, tonen en samen met de andere muzikanten uitvoeren.

Flagey, Jazzlabzaterdag 14 januari 2023 18:45 


©  Luis Alberto Rodriguez

Bendik Giske

tickets
studio 1
€ 18 > € 15

BJF23 Evening  Pass 14.01.23 (€ 55)
inbegrepen: Bendik Giske (18:45) + Trombone Ensemble Nabou Claerhout feat. Robin Eubanks (20:00)
+ Black Flower ‘NanoKosmos’ (21:15) + Alabaster DePlume (22:30)

Bendik Giske, saxofoon
Bridget Ferrill, live electronics


De expressiviteit, de kwetsbaarheid en het uithoudingsvermogen van het menselijke lichaam. Dat is wat de Noorse kunstenaar en saxofonist Bendik Giske inspireert tot zijn unieke sound. Het debuutalbum Surrender van deze ‘Noorse Colin Stetson’ verscheen in 2019. Het ontbreken van overdubs, looping of effecten zorgen voor een onovertroffen luisterervaring. Met enkel zijn lichaam, adem, saxofoon en de ruimte is hij in staat om als geen ander het publiek in te pakken.

Flageyzaterdag 14 januari 2023 20:00 

 
© Johan Jacobs


Trombone Ensemble Nabou Claerhout feat. Robin Eubanks

tickets
studio 4
€ 21 > € 18

BJF23 Evening  Pass 14.01.23 (€ 55)
inbegrepen: Bendik Giske (18:45) + Trombone Ensemble Nabou Claerhout feat. Robin Eubanks (20:00)
+ Black Flower ‘NanoKosmos’ (21:15) + Alabaster DePlume (22:30)

Nabou Claerhout, trombone, comp.
Peter Delannoye, trombone
Jeroen Verberne, trombone
Rory Ingham, trombone
Robin Eubanks, trombone
Tobias Herzog, bastrombone
Gijs Idema, gitaar
Cyrille Obermüller, contrabas
Daniel Jonkers, drums

De ‘Best of Belgian Jazz’ concertencyclus wordt gesteund door de Nationale Loterij

Dit concert maakt deel uit van de 'Friends Series':
- Ben je lid van de Friends of Flagey? Boek je tickets dan via de Friends Space.
- Wil je lid worden van de Friends of Flagey? Lees er hier dan meer over.


Vijf trombonisten en een driekoppige ritmesectie: die unieke muzikale synergie wekt Nabou Claerhout tot leven met haar eigen Trombone Ensemble met Nederlandse, Engelse en Duitse muzikanten. Al jarenlang was zo’n project een van de droomprojecten op haar bucketlist, en dankzij Jong Jazztalent Gent en Rataplan zag ze de creatie in het voorjaar 2022 werkelijkheid worden. Als artieste in residentie van het Brussels Jazz Festival stelt ze haar nieuwe ensemble nu ook in Flagey voor.

Flageyzaterdag 14 januari 2023 21:15 


© Raimund Wong

Black Flower ‘NanoKosmos’

tickets
studio 1
€ 18 > € 15

BJF23 Evening  Pass 14.01.23 (€ 55)
inbegrepen: Bendik Giske (18:45) + Trombone Ensemble Nabou Claerhout feat. Robin Eubanks (20:00)
+ Black Flower ‘NanoKosmos’ (21:15) + Alabaster DePlume (22:30)

Nathan Daems, saxofoon, fluit, comp.
Jon Birdsong, hoorn
Karel Cuelenaere, orgel, klavier
Filip Vandebril, basgitaar
Simon Segers, drums

De ‘Best of Belgian Jazz’ concertencyclus wordt gesteund door de Nationale Loterij


Met vijf albums en tonnen live ervaring oogstte Black Flower lof in binnen- en buitenland. Hun moeilijk te klasseren muziek wordt vaak omschreven als ‘progressive hybride future jazz’ met veel aandacht voor improvisatie. Deze keer neemt de groep haar eigen repertoire onder ‘de microscoop’: het resultaat is minimalistisch, abstract en onvoorspelbaar en wordt versterkt door een visueel schouwspel van beelden die transformaties op micro- en nanoniveau weergeven.

Flageyzaterdag 14 januari 2023 22:30 


© Chris Almeida

Alabaster DePlume

album presentation: Gold (International Anthem, 2022)

tickets
studio 4
€ 21 > € 18

BJF23 Evening  Pass 14.01.23 (€ 55)
inbegrepen: Bendik Giske (18:45) + Trombone Ensemble Nabou Claerhout feat. Robin Eubanks (20:00)
+ Black Flower ‘NanoKosmos’ (21:15) + Alabaster DePlume (22:30)


De spontaneïteit van het creatieve maakproces van muziek, dat is waarmee klankkunstenaar Alabaster DePlume uitpakt met Gold. Opnieuw betreedt deze saxofonist en dichter onbekende wegen: hij organiseerde in 2020 live opnamesessies met muzikanten die niet op voorhand wisten wat ze gingen spelen noch opnieuw mochten luisteren naar de opnames. Het resultaat is zonder meer uniek: nu eens een vleugje Tom Waits, dan weer wat Ethiopische jazz of een knipoog naar Alice Coltrane.

Flageyzaterdag 14 januari 2023 22:35 


DJ Nixie
DJ set

lobby
Gratis


Karolien Polenus, aka NiXiE, is een veelzijdige artiest. Ze is in de Belgische undergroundscene bekend als DJ en als verantwoordelijke voor de beroemde NIXIE'S events, die door de hele stad concerten en feesten geven. Haar sets weerspiegelen haar eclectische muzieksmaak en haar liefde voor b-music en psychedelische muziek uit de hele wereld.

Flageyzondag 15 januari 2023 13:20
zondag 15 januari 2023 14:35


© Olivier Lestoquoit / Johan Jacobs

Anneleen Boehme + Nabou Claerhout & Lynn Cassiers
double bill : 1 ticket, 2 concerten

tickets
flageytoren & studio 10
€ 18 > € 15

Anneleen Boehme, contrabas
Nabou Claerhout, trombone
Lynn Cassiers, piano

Flagey tower + backstage walk + Studio 10

De ‘Best of Belgian Jazz’ concertencyclus wordt gesteund door de Nationale Loterij


De artistieke paden van Lynn Cassiers en Nabou Claerhout kruisten elkaar de voorbije jaren geregeld op Belgische podia. Beiden staan erom bekend dat ze als componist en muzikant steevast grenzen aftasten en oprekken. Het concert vindt uitzonderlijk plaats in Studio 10, een van de oorspronkelijke opnamestudio's dat voor de gelegenheid de deuren opent voor het publiek.

Flageyzondag 15 januari 2023 16:00 


© Peter Hundert

Julia Hülsmann Quartet
album release : The Next Door (ECM Records, 2022)

tickets
studio 1
€ 23 > € 21

BJF23 Evening  Pass 15.01.23 (€ 70)
inbegrepen: Julia Hülsmann Quartet (16:00) + Mette Henriette (17:15)
+ Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Jasper van Hulten (18:30) + Benjamin Lackner Quartet (19:45)

Julia Hülsmann, piano
Uli Kempendorff, tenorsaxofoon
Marc Muellbauer, contrabas
Heinrich Köbberling, drums


De Duitse jazzpianiste Julia Hülsmann keert terug naar Flagey met haar kwartet waarmee ze haar gloednieuwe album The Next Door bij ECM voorstelt. De groep verwent ons met volledig nieuw repertoire. Zoals we haar kennen kenmerkt de muziek van deze ‘dichteres van de Duitse jazz’ zich door een diep respect voor de jazztraditie van de post-bop en modale jazz van de jaren 1960. Het inspireert dit bijzondere kwartet tot uiterst expressieve solo's en intense muziek.

Flagey, ECM Recordszondag 15 januari 2023 17:15 


© Anton Corbijn

Mette Henriette

tickets
studio 4
€ 23 > € 21

BJF23 Evening  Pass 15.01.23 (€ 70)
inbegrepen: Julia Hülsmann Quartet (16:00) + Mette Henriette (17:15)
+ Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Jasper van Hulten (18:30) + Benjamin Lackner Quartet (19:45)

Mette Henriette, saxofoon, comp.
Ayumi Tanaka, piano
Tanja Orning, cello


Mette Henriette is een Sami-Noorse saxofoniste, improvisatrice en componiste. Haar muziek varieert van free jazz tot hedendaagse folk-geïnspireerde muziek. Haar diverse aanpak vertegenwoordigt het opwindende eclecticisme van de nieuwe Noorse jazzscene. In 2015 werd ze de eerste artiest die een dubbel debuutalbum uitbracht op het ECM-label. Tijdens dit concert zal ze een deel van haar aankomende tweede album, Drifting, voorstellen.

Flagey, ECM Recordszondag 15 januari 2023 18:30 


© De Schaapjesfabriek

Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Jasper van Hulten
album release: Ruins and Remains (2022, ECM Records)

tickets
studio 1
€ 23 > € 21

BJF23 Evening  Pass 15.01.23 (€ 70)
inbegrepen: Julia Hülsmann Quartet (16:00) + Mette Henriette (17:15)
+ Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Jasper van Hulten (18:30) + Benjamin Lackner Quartet (19:45)

Wolfert Brederode, piano
Jasper van Hulten, drums

Matangi Kwartet
Maria-Paula Major. viool
Daniel Torrico Menacho. viool
Karsten Kleijer, viool
Arno van der Vuurst, cello


De Nederlandse pianist Brederode componeerde de suite Ruins and Remains voor piano, strijkkwartet en slagwerk in 2018 voor de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. De kwetsbare muziek ‘heeft te maken met verdriet en verlies en het opnieuw leren opstaan’. Deze mix van aangrijpende intimiteit en hoop brengt de pianist samen met percussionist Joost Lijbaart en het Matangi Quartet, een van Nederlands meest avontuurlijke strijkkwartetten.

Flageyzondag 15 januari 2023 19:45 


© Sam Harfouche

Benjamin Lackner Quartet
album release : Last Decade (ECM Records, 2022)

tickets
studio 4
€ 26 > € 21

BJF23 Evening  Pass 15.01.23 (€ 70)
inbegrepen: Julia Hülsmann Quartet (16:00) + Mette Henriette (17:15)
+ Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Jasper van Hulten (18:30) + Benjamin Lackner Quartet (19:45)

Benjamin Lackner, piano
Mathias Eick, trompet
Jérome Regard, contrabas​​​​​​
Manu Katché, drums


De Duits-Amerikaanse jazzpianist Benjamin Lackner – ‘de nieuwe Keith Jarrett’ – sluit het Brussels Jazz Festival af met de voorstelling van zijn ECM-debuut Last Decade. De muziek is subtiel, vloeiend, expressief, en zonder overtollige bravoure of voorspelbaarheden. Dat deze rasmuzikanten elkaar al heel lang kennen is te horen aan het intuïtieve samenspel dat helemaal inspeelt op de dromerige ECM-geluid waaraan het label zijn ondertussen legendarische naam dankt.

Flagey, ECM Records


In case you LIKE us, please click here:
Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet
our partners:

Clemens Communications

Hotel-Brasserie
Markt 2 -
8820 TORHOUT

 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst