Isotopia-festival, Izegem, zaterdag 26 augustus 2017

Fin de congé Stadstuinfestival rond de Sint-Tillokerk Izegem


JAZZPODIUM (Kerkplein)

18.00 uur: The New Special Quintet


The New Special Quintet brengt een ode aan de rijke jazzcultuur van de jaren 50-60: de hardbop–periode. In een eigenzinnige bezetting spelen ze hard-swingende, groovy, happy muziek met diepe wortels in de traditie. De band bestaat onder andere uit Richard Rousselet (lange tijd de rechterhand van Marc Moulin), Marie-Anne Standaert (graag geziene trompettiste-bugelspeelster in tal van jazz- funk- en rockgroepen) , pianist Raphaël Debacker ( Beverly Jo Scott), contrabassist-zanger Jean van Lint (een ware referentie in het Belgisch jazzwereldje) en percussionist Toon van Dionant (begeleidde o.a. Toots Thielemans, Jef Neve en Melanie De Biasio).


20.00 uur: Wolf In The Wood


Wolf in The Wood is een gloednieuw samenwerkingsverband tussen; pianiste Anne Wolf (muzikale duizendpoot in de meest verscheidene genres), contrabassist Sal La Rocca (graag geziene gast bij passages van buitenlandse jazzgrootheden, maar ook bij Vaya Con Dios), fluitist Stefan Bracaval (vaste man in het wereldvermaarde Brussels Jazz Orchestra, maar schuwt ook samenwerkingen in de popscène niet maar was ook te horen bij dEUS, Hooverphonic….) en percussionist Fal Schrauwen (een jonge Brusselse percussionist). Zij brengen een ongetwijfeld warme, feestelijke en groovy set.


22.00 uur: Nathalie Loriers Groovy Trio


Nathalie Loriers © Jacky Lepage


Nathalie Loriers Groovy Trio wordt als een van de meest vernieuwende Belgische jazz-acts aanzien. Naast de superpianiste Nathalie Loriers zelf concerteren de internationaal befaamde bassist Benoit Vanderstraeten en percussionist Thierry Gutmann.  Loriers maakte op bitter jonge  leeftijd een entrée in de jazzwereld die kon tellen. Met het binnenrijven van de Euro Django kreeg ze een onderscheiding als  ‘belangrijkste jonge eigentijdse musicus van Europa’. Nog meer adelbrieven van doen? Naast alle grote Europese Jazzfestivals en Amerikaanse evenknieën kun je dit zomaar proeven in Izegem…


WERELDMUZIEKPODIUM (Meensestraat)

18.30 uur - Borokov:
Prettig gestoord gezelschap uit de Brusselse westrand met veel blaasinstrumenten, mobiele gitaar, basic drumwerk en trekzak. Borokov vertolkt op onnavolgbare wijze de balkanklassiekers en zorgt gegarandeerd voor ambiance. Hoe hun optreden zal verlopen en of ze wel gebruik zullen maken van het podium, dat wordt afwachten. Reeds gezien op oa Sfinks en in de AB.

20.30 uur - The Skyblasters:
Deze legendarische band bestaat 30 jaar en toert met een opzwepende blend van reggae en wereldmuziek. Skyblasters doen het met een stuwende bas, een cajon, wat flamenco, Afrikaanse percussie, een wolkje gitanes-sfeer, een flard toasting in a Rub-a-Dub style en produceren vurige, meeslepende en aanstekelijke songs. Pompende beats verzekerd! Zanger Eduard Buadee en toaster Prince Far Out hitsen zoals vanouds het publiek op!

22.30 uur - El Juntacadaveres:
een band opgericht door de Argentijnse bandoneon- en saxofoonspeler Enrique Noviello, die in 2002 emigreerde naar Antwerpen. De band speelt een moderne versie van tango, die wordt versmolten met westerse muziekstijlen zoals rockmuziek, hiphop, jazz en reggae. In 2011 won de band de Mano Mundo muziekprijs. De band speelde onder andere samen met Gotan Project en op het Hongaarse Sziget-festival.

23.30 uur - Cromanty Sound (Dj-Set):
Cromanty ontstond in de zomer van 2006 uit 3 jonge gasten met een liefde voor reggae & dancehall muziek . Na passages door het ganse land en hun eigen ondertussen legendarische concept,” Sum Summa”  heeft Cromanty sound zich opgewerkt tot een vaste waarde in de Belgische scene . In 2016 vierde Cromanty hun10-jarig bestaan met een bomvol ” Utendoale ” te Westouter. Dit jaar staan ze present op tal van events met o.a. Dranouter Festival, Bomboclat Beach festival, Reggae Geel, Shanti Town, Bal a Deuse etc…


KLASSIEK PODIUM (Voortuin Dekenij)

19.00 uur - Cum Splendore:
Gemengd koor Cum Splendore kiest  voor het betere ‘amateur’-werk. Er wordt hard gewerkt aan zowel luimige als ernstige partituren. Zich toespitsen op één stijl was nooit aan de orde en zowel in profane als religieuze muziek beweegt Cum Splendore zich tussen de renaissance en vandaag. Ze openden al meermaals ‘Het festival van Vlaanderen’ op de bootjes van ‘Odegand’.

21.00 uur - Jeugdorkest West – Jowest:
Dit veertigkoppig West-Vlaams strijkersorkest behaalde zonet de prestigieuze ‘Prijs Koningin Mathilde 2017’. Een uitgelezen aantal jonge beloftevolle strijkers gaat aan de slag met professionele orkestmusici. Het enthousiasme spat er van af!

23.00 uur - Cedel:
een eigenzinnig, jong saxofoonkwartet. Ze ontmoetten elkaar in 2007 in het Lemmensinstituut te Leuven. Een klassiek en modern repertoire gebracht door vier ambitieuze professionele muzikanten die letterlijk een nieuwe wind doorheen het aanbod blazen! Het kwartet won de ‘Adolphe Saxwedstrijd’  te Dinant en werd winnaar van de prestigieuze wedstrijd ‘The International Yamaha Saxophone Quartet Contest’ te Madrid (Spanje).


MAGISCHE PLEKJES (…)

Op geheime magische plekjes kan je je laten begoochelen, betoveren of hypnotiseren door heel straffe magiërs.

De toegang is gratis, het eerste concert begint om 18u stipt


In case you LIKE us, please click here:
Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet
our partners:

Clemens Communications

Hotel-Brasserie
Markt 2 -
8820 TORHOUT

 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst