Eupen Musik Marathon - 25 en 26 mei 2024

De Franstalige muziekscene is goed vertegenwoordigd op het stadsfestival in Eupen


De Eupen Musik Marathon zet koers naar het festivalseizoen 2024. 43 artiesten hebben hun aanwezigheid bevestigd voor de 32ste editie. De headliner van zondag komt uit de UK. Het zustertrio Kitty, Daisy & Lewis zal fans van rhythm 'n' blues, country en rock 'n' roll op hun wenken bedienen.
Zoals elk jaar zullen er ook veelbelovende nieuwkomers uit de Belgische en Europese muziekscene optreden. Zoals altijd is het programma van dit populaire openluchtfestival rijk geschakeerd en spreekt het de meest uiteenlopende smaken aan. De stad Eupen, in het hart van de Euregio, biedt de perfecte setting voor gezinsvriendelijke concerten in de nabijheid van de artiesten. Bovendien draagt het festival dit jaar het logo van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU. De toegang is gratis.

Als je in 2024 je nieuwe favoriete band wilt ontdekken, mis dan de Eupen Musik Marathon niet. Of het nu gaat om rock, pop, hiphop, elektro, klassiek, wereldmuziek of jazz, dit ontdekkingsfestival brengt alle genres samen in zijn programma en trekt elk jaar bijna 8.000 mensen. Goedgehumeurde bezoekers, volle terrassen en een programma vol topmuzikanten en culinaire hoogstandjes bij de eetkraampjes verrukken elk jaar weer de harten van de festivalgangers.

Op zaterdag 25 mei openen bekende lokale helden Kørnl Krôm het programma op het KBC-podium. De sound van de Belgische bluesrock Thomas Frank Hopper roept beelden op van landschappen in Mississippi en Belgische landweggetjes. Het programma in het Stadspark wordt zaterdag afgesloten door de Belgische groep Fugu Mango, die de sprankelende zoetheid van mango combineert met de gevaarlijkheid van de Japanse kogelvis Fugu. Een live dansfeest als geen ander, met Caribische ritmes en housemuziek.

Op het podium van BRF Klötzerbahn staan de Belgische rapper Madd9, het supergroovy Matti Klein Soul Trio en de Eupense singer songwriter Hugh Featherstone & the Feathertones.

Shoegaze epigonen Eosine, broken beat wizards Kuna Maze, progressieve metalband Neurotidal en EXCHANGE zullen het Clown podium betreden.

Daarnaast treden neo-soulzangeres STACE en flamenco-rumbazangeres NENA op in de ROM-truck.

De Electro Stage heeft een permanent onderkomen gevonden in het oude slachthuis. DJ's Janski, Raum & Zeit, 3KIM, Dispulus en Adrian Valéry zullen er draaien. Het wordt ook warm in de koude zaal met DJ's Miezibub, M-Sloth, Oakley, Katakuri b2b Yoru, Prismaticz en DJ Durstlöscher. Ook dit jaar kunnen bezoekers in beide zalen genieten van verschillende stijlen elektronische muziek.

Op zondag 26 mei vanaf 14.00 uur is er volop actie op zeven verschillende locaties.

Hoofdact op het KBC-podium is het Britse zustertrio Kitty, Daisy & Lewis. De Haïtiaanse rapper en bandleider Vox Sambou is dit jaar de headliner van de wereldmuziek. De Vlaamse rockband Mooneye en de Akense Beatles-coverband Ringo staan 's middags op het KBC-podium.

Op het BRF-podium aan de Klötzerbahn staan jazz-zangeres Maya Fadeeva, folk- en rootsband Snaarmaarwaar, rhythm 'n' bluesmannen Laurent Vigneron & the Po' Boys en kindermuziekgroep LariFari.


Op het Am Clown podium wordt afgesloten met live techno van de Berlijnse band Cats & Breakkies. Overdag zullen de in Duitsland en Engeland bejubelde neo-soulzangeres Becky Sikasa, de Vlaamse punkers Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, de Aix post-punkers The Lost Tapes en de DG Music Academy met hun pop-jazz programma optreden in de Clown.

Op het programma in de Saint-Nicolas kerk staan klassieke hoogtepunten Duo Aznèm, Rafael Theissen en Romain Dhainot en de DG Academy of Music.

Het kleine wereldmuziekpodium op de prachtige binnenplaats van Gospert 42 zal de luisteraars opnieuw verrukken met de New Orleans jazz van de Blue Mockingbirds, de akoestische pop en wereldgroove van Belcirque en de a capella zang van Three Rivers.

En Fanfare en Justine Verschuere Buch zorgen voor het beste entertainment in de Gospertstraße en op het marktplein.


Info:

www.eupenmusikmarathon.be


In case you LIKE us, please click here:
Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet


our partners:

Clemens Communications


 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst