Belgian World Music Night 2021

een unieke kans om nieuwe parels uit de wereldmuziek te ontdekken





In het kader van het Belmundo 2.1 festival, organiseert het Belgian World Music Network op 23 mei in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge zijn tweede "Night" van het jaar. Tijdens deze online concertavond zullen vier bands hun nieuwe projecten en composities voorstellen aan het publiek: Kaito Winse, Ana Diaz, Azmari en de Sheiks Shikhats & B’net Chaabi.


De Belgian World Music Night is een showcase georganiseerd door het Belgian World Music Network met als doel de meest actuele artiesten en groepen die actief zijn in de wereldmuzieksector voor te stellen. De avond vindt plaats op zondag 23 mei vanaf 19.30 uur en zal online te volgen zijn via de Facebook BWMN pagina en Facebook CCBrugge pagina, YouTube channels en de sites van CC Brugge en Belgian World Music Network.

Het netwerk verzocht zijn leden representatieve acts voor dit evenement te tippen. Die rondvraag leverde een longlist op van meer dan 50 voorstellen. Uit deze longlist koos een externe jury, bestaande uit professionals uit de sector, vier artiesten/groepen op basis van criteria die het netwerk na aan het hart liggen: artistieke kwaliteit, herkomst van de kunstenaars, vertegenwoordiging van de drie Belgische regio's, evenwicht tussen mannen en vrouwen, enz.



Kaito Winse © Fabienne Pennewaert


Kaito Winse
groeide op in een familie van griots uit Lankoué, in de regio Sourou in het noorden van Burkina Faso. Hij getuigt van een erg individueel en complex universum, en evoceert diverse populaire stijlen, lofzangen en feestelijke ritmes door middel van zijn instrumenten. Hij presenteert nummers van zijn eerste soloalbum "Kaladounia".



Ana Diaz © Elena Majecki


Ana Diaz is een singer-songwriter en performer. Zij is de kleindochter van migranten uit Galicië die hun land ontvluchtten tijdens de dictatuur van Franco. Zij werd sedert haar geboorte ondergedompeld in de Galicische folklore. Haar nieuw project, “Malosera”, bevat liederen met een erg breed spectrum aan klanken en invloeden.



Azmari © Arthur Ancion


Ontstaan in Brussel in 2015, onderneemt Azmari een reis tussen ethiogroove en afrobeat, oriëntaalse geluiden en waanzinnige ritmes. Met een zondvloed aan brullende saxofoons en ontketende afroritmes, creëren de zes muzikanten van de groep een sound die tegelijk energiek als betoverend klinkt en je meevoert naar een vibrerende en transcendent(al)e ervaring.



Les Sheiks Shikhats & B'net Chaabi © Lara Herbinia


De Sheikhs Shikhats & B'net Chaabi zullen je bedwelmen met alle kracht en schoonheid van een verborgen muzikale en poëtische traditie. Vurige melodieën, betoverende zang, verbluffende koperblazers en een explosieve chaabi groove. Via dit project willen Laïla Amezian en Laurent Blondiau hulde brengen aan de Ghanayats en de Shikhats, muzikantes die voor de vrijheid van meningsuiting streden via kunst en cultuur.



Online Belgian World Music Night 2021 #2
Zondag 23 mei vanaf 19u30 (gratis)


Het Belgian World Music Network heeft als doel de wereldmuzieksector en de netwerkprofessionals in België te vertegenwoordigen: muzikanten, producers, journalisten, managers, programmatoren, boekers, persagenten, autoriteiten, sympathisanten … Hun aspiratie is om de sector samen te brengen, om momenten van uitwisseling en ontmoeting mogelijk te maken en om gemeenschappelijke belangen van de sector te vertegenwoordigen. Elk jaar organiseert het Belgian World Music Network een netwerkevenement en showcase avond. Beide events vinden meestal plaats rond 21 mei, ter ere van deze Dag van de Culturele Diversiteit.


In case you LIKE us, please click here:




Foto © Leentje Arnouts
"WAGON JAZZ"
cycle d’interviews réalisées
par Georges Tonla Briquet




our partners:

Clemens Communications


 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Claude Loxhay
(18/02/1947 – 02/11/2023)
foto © Marie Gilon


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Philippe De Cleen
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Serge Heimlich
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Simas Martinonis
Nina Contini Melis
Anne Panther
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Denis Desassis
Pierre Dulieu
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Claudy Jalet
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Ieva Pakalniškytė
Anne Panther
Etienne Payen
Jacques Prouvost
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Eric Therer
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst