Jazz in het Park 2022

When: 21-7-2022

Where: Schellekenspark Dendermonde

Description

Beste vrienden,
 
Op 21 juli gaan we weer vrij en vrolijk genieten van het jaarlijkse stadsfestival Jazz in het Park.
Honky Tonk Jazzclub en Jazz Centrum Vlaanderen zorgen voor een gevarieerd muzikaal programma dat garant staat voor ambiance en kwaliteit. Om 14 uur opent The Cotton City Jazzband met een portie onvervalste New Orleans muziek. Om 16 uur brengt het project ‘What A Wonderful Toots’ een ode aan een van onze internationale jazziconen. Doorgewinterde muzikanten zoals Eric Melaerts, Bruno Castellucci, Patrick Deltenre en Bart De Nolf doen Toots Thielemans herleven naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag. Om 18 uur krijgen we de apotheose met Jo Lemaire die met haar band het programma weer een andere richting uitstuurt. Geen jazz pur sang, maar doorleefd chanson en kwaliteitsvolle pop die het muzikale pallet van Jazz In het Park een extra toets geeft.
 
Het festival wordt gratis aangeboden door de stad Dendermonde.
De Honky Tonk Jazz Club, Jazz Centrum Vlaanderen en de Pijnders zorgen voor een warm onthaal met een goed gevulde bar. Warm aanbevolen, het wordt als vanouds gezellig!
 
Jazz in het Park
21 juli
vanaf 13u00
Schellekenspark, Dendermonde
GRATIS


18u00 Jo lemaire
 
Geboren in Gembloux (Franstalig België), zet Jo Lemaire haar eerste stappen op het podium met de band "Jo Lemaire + Flouze.". Zeer snel boekte ze haar eerste succes bij het grote publiek met een topper van formaat : “Je suis venue te dire que je m’en vais”, een cover van Serge Gainsbourg, die haar een eerste internationale hit opleverde. Na enkele gouden platen en een korte pauze, trekt Jo Lemaire de grenzen van België over, in Frankrijk, Nederland, Zwitserland en naar Canada waar ze herhaaldelijk wordt uitgenodigd op te treden op festivals in Montreal en Quebec. Maar ook Amsterdam, Parijs, Marbella, Warschau, New York, Hong Kong ontbreken niet in de lijst van ontelbare concertpodia. De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse Chanson. Jo is altijd uniek in haar interpretaties. Ze staat steeds klaar voor gedurfde uitdagingen. Of het nu met één muzikant is of met Big Band of Symfonisch Orkest in het Nederlands, Frans, Engels of andere: Jo staat er! Al enkele decennia lang. Als geen ander gaf ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf. Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef. Of ze nu haar eigen songs, zoals het onvergetelijke “C’est mon bateau“, ten beste geeft óf ze trakteert haar publiek op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten, qua performance en creativiteit behoort ze steevast tot die laatste categorie. In Dendermonde brengt ze een greep uit eigen werk, succesnummers van haar idolen en enkele songs uit haar omvangrijke 'internationale' repertoire. En ja, ook hier heeft ze enkele verrassingen 'in petto'. Wie goed naar haar repertoire (ge)luister(d)t (heeft) moet zeker de jazzy ondertoon in vele songs niet ontgaan zijn. Wie weet is er nog iets manouche-achtigs of komt Ella Fitzgerald ook eens langs? Dat kom je alleen maar te weten door mee aan te schuiven in het festival park van Dendermonde en mee te deinen op frisse en swingende pareltjes van onsterfelijke melodieën.
Tu viens? Kommen Sie? Are you coming too?16u00 What a Wonderful... Toots!
 
Vier muzikanten - zielsverwanten delen hun ervaringen, passie voor muziek en enorm respect voor Baron Toots Thielemans zaliger. De lyriek en muzikaliteit die Toots zo typeerde maar ook zijn warme persoonlijkheid, zijn waardering voor en goede raad aan elke muzikant die zijn pad kruiste. Met een repertorium gepuurd uit de ganse Toots-Legacy zal zelfs de grootste scepticus ontroerd worden. Een muziekreis vol warmte, emotie, virtuositeit en uiteraard ook die guitigheid van de wereldberoemde Marollien.
Met Eric Melaerts, Bruno Castellucci, Patrick Deltenre en Bart De Nolf.


14u00 The Cotton City Jazzband
 
The Cotton City Jazzband werd opgericht in 1962 en heeft zich van bij de start toegelegd op muziek vab de jaren twintig en van de Revival. Daarmee traden ze in de voetsporen van Louis Armstrong en George Lewis. Het orkest wist zich een stevige reputatie op te bouwen. Jarenlang hebben ze muziekliefhebbers van het genre bekoord en voor volle zalen gespeeld. Ze reisden door gans Europa, Afrika en speelden zelfs in New Orleans en de Caraïben.
Dat een kennerspubliek de band naar waarde weet te schatten, getuigen de vele belangrijke prijzen die ze in de wacht sleepten. In juli 2004 wonnen ze het ‘Concours International de Jazz Nouvelle Orleans’ te Saint-Raphaël aan de Côte d’Azur en werden ze eregast op het prestigieuze FESTIVAL DU JAZZ TRADITIONNEL DE NICE.
Met de band staat er niet zomaar een verzameling individuele muzikanten op het podium maar een waar orkest, met doorleefd vakmanschap en een vleugje humor.

Venue

Schellekenspark Dendermonde

Dendermonde

Upcoming

donderdag 18 augustus 2022

vrijdag 19 augustus 2022

zaterdag 20 augustus 2022

zondag 21 augustus 2022

donderdag 25 augustus 2022

vrijdag 26 augustus 2022

zondag 28 augustus 2022

vrijdag 2 september 2022

zaterdag 3 september 2022

zondag 4 september 2022

dinsdag 6 september 2022

vrijdag 9 september 2022

zaterdag 10 september 2022

zondag 11 september 2022

vrijdag 16 september 2022

In case you LIKE us, please click here:our partners:

Clemens Communications

 


 


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée


Philippe Schoonbrood
(24.5.1957-30.5.2020)
foto © Dominique Houcmant


Special thanks to our photographers:

Petra Beckers
Ron Beenen
Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Paul De Cloedt
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Federico Garcia
Robert Hansenne
Dominique Houcmant
Stefe Jiroflée
Herman Klaassen
Philippe Klein

Jos L. Knaepen
Tom Leentjes
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Nina Contini Melis
Jean-Jacques Pussiau
Arnold Reyngoudt
Jean Schoubs
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke
Karine Vergauwen
Frank Verlinden

Jan Vernieuwe
Anders Vranken
Didier Wagner


and to our writers:

Mischa Andriessen
Robin Arends
Marleen Arnouts
Werner Barth
José Bedeur
Henning Bolte
Erik Carrette
Danny De Bock
Ferdinand Dupuis-Panther
Federico Garcia
Paul Godderis
Stephen Godsall
Jean-Pierre Goffin
Bernard Lefèvre
Mathilde Löffler
Claude Loxhay
Etienne Payen
Yves « JB » Tassin
Herman te Loo
Georges Tonla Briquet
Henri Vandenberghe
Iwein Van Malderen
Jan Van Stichel
Olivier Verhelst