Clover Trio - Harvest

Clover Trio - Harvest

C

Green Noise Productions 2017

Hammond orgel, gitaar en drums, een bijzonder trio met drie eigenzinnige Franse topmuzikanten, die al een eigen straf parcours aflegden en nu samen debuteren als Clover Trio.

Drummer Benoist Raffin speelde met saxofonist Steve Potts, maakt deel uit van het kwartet van zanger Pierre de Trégomain, en Healing Unit van Paul Wacrenier. Raffin, leerling van Daniel Humair en Simon Goubert, zoekt het in nuance, frasering en swing zoals zijn drumhelden Max Roach, Elvin Jones en Roy Haynes.

Damien Argentieri volgde als pianist en orgelist zowel een klassieke als jazzopleiding aan het conservatorium van Lyon en verhuisde in 2001 naar Parijs. Hij heeft al wat trioalbums op zijn naam en nam met Sylvain Beuf Mondes Parallèles op en speelde met Lionel Loueke en Didier Lockwood.

Gitarist Sébastien Lanson verbleef 8 jaar aan de Westkust van de VS waar hij opnam met het Stanford Jazz Orchestra en Louie Bellson en ook docent was van de Stanford Jazz Workshop. Hij toerde wereldwijd in vele formaties en heel uiteenlopende projecten, waarbij hij speelde met Jon Faddis, Bobby Hutcherson, Billy Higgins, John L. Worley om enkele te noemen.


In dit album Harvest vinden deze drie rasmuzikanten elkaar om swingend en groovy te improviseren op hits als Isn’t She Lovely (Stevie Wonder) en Imagine (John Lennon) maar ook jazzstandards zoals Softly As In A Morning Sunrise (Romberg/Hamerstein) en Played Twice (T.Monk). Lanson tekent voor twee, Raffin ook twee en Argentieri voor drie originele nummers.

Clover Trio ontpopt zich met Harvest tot een uniek klavertje vier, de geslaagde oogst van een pittig aanstekelijke groove van Hammond orgel (Argentieri) over de melodische straight riffs van gitaar (Lanson) en de coole, fijn genuanceerde drumbeats (Raffin).

© Bernard Lefèvre – februari 2018


Musici
:

Benoist Raffin (drums)
Damien Argentieri (orgel)
Sébastien Lanson (gitaar)

http://greennoseproductions.com/clover-trio/


 Jazz'halo radio by
DJ Ferdinand Dupuis-Panther:

 

Facebook  

Clemens Communications

Jazz Rules Radio

De Werf

VKH Torhout

 

Special thanks to our photographers:

Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Cedric Craps
Christian Deblanc
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Robert Hansenne
Stefe Jiroflée
Jos L. Knaepen
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Nina Contini Melis
Arnold Reyngoudt
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Geert Vanoverschelde
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke

Jan Vernieuwe

and to our writers:

Robin Arends
Henning Bolte
Danny De Bock
Ferdinand Dupuis-Panther
Paul Godderis
Jean-Pierre Goffin
Bernard Lefèvre
Claude Loxhay
Etienne Payen
Herman te Loo
Georges Tonla Briquet
Iwein Van Malderen