Jazzlab: Steven Delannoye nodigt uit

When: 17-5-2018

Where: Cultureel Centrum Het SPOOR

Description

Saxofonist Steven Delannoye mag deze avond naar zijn smaak vormgeven, met als enige voorwaarde dat er een mix van Vlaamse en Waalse topmusici present moeten tekenen. Delannoye kiest resoluut voor een avond met kleine bezettingen en intimistische muziek.

Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, is de jonge saxofonist al lang geen onbekende meer. In 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee, maar ook als sideman bij 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Nu krijgt hij de eerste carte blanche in een project dat de grenzen tussen de Vlaamse en Waalse jazzscenes moet weggommen.
 
Delannoye-Anrdioli

Steven kiest voor de Brusselse pianist Nicola Andrioli als kompaan in het duo Delannoye-Andrioli. Andrioli is vaste pianist van Philip Catherine en staat in Wallonië volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio. Voor de stukken op hun volgende cd laten Delannoye en Andrioli zich inspireren door de modulaties van fin-de-siècle componist Max Reger. Net voor de aanvang van hun tournee, op record store day, brengt het duo deze muziek in beperkte oplage in vinyl uit op EP.

“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen. Delannoyes saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen. Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren.” Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****
Steven Delannoye: tenorsaxofoon
Nicola Andrioli: piano


Jean-Paul Estiévenart – Sam Gerstmans

Voor de tweede set van de avond koos Steven voor het gloednieuwe Waalse duo van bassist Sam Gerstmans en trompettist Jean-Paul Estiévenart. Estiévenart behoort tot dé smaakmakers van de hedendaagse Waalse jazzscene en speelt in tal van boeiende bezettingen (waaronder Urbex, samen met Delannoye).

Sam Gerstmans is vooral bekend als bassist van Mélanie De Biasio. De muzikanten bereiden interventies in elkaars set voor en onze ellebogen vertellen ons dat de avond wel eens swingend in kwartet zou kunnen eindigen.

Sam Gerstmans: contrabas
Jean-Paul Estiévenart: trompet


Deze tournee maakt deel uit van een project van JazzLab Series en Les lundis d’Hortense dat de brug slaat tussen de Vlaamse en Waalse jazzscene. Beurtelings krijgen een Vlaamse en Waalse muzikant carte blanche om een avond samen te stellen waarin beide scenes vertegenwoordigd zijn. Steven Delannoye krijgt de eer om de piloot-editie in te vullen.


Venue

Cultureel Centrum Het SPOOR

Eilandstraat 6

8530

Harelbeke

http://www.harelbeke.be/cchetspoor/home

our partners:

Clemens Communications


Silvère Mansis
(10.9.1944 - 22.4.2018)
foto © Dirck Brysse


Rik Bevernage
(19.4.1954 - 6.3.2018)
foto © Stefe Jiroflée

VKH Torhout

 

Special thanks to our photographers:

Annie Boedt
Klaas Boelen
Henning Bolte

Serge Braem
Cedric Craps
Christian Deblanc
Cindy De Kuyper

Koen Deleu
Ferdinand Dupuis-Panther
Anne Fishburn
Robert Hansenne
Stefe Jiroflée
Jos L. Knaepen
Hugo Lefèvre

Jacky Lepage
Olivier Lestoquoit
Eric Malfait
Nina Contini Melis
Arnold Reyngoudt
Willy Schuyten

Frank Tafuri
Jean-Pierre Tillaert
Tom Vanbesien
Jef Vandebroek
Geert Vandepoele
Guy Van de Poel
Cees van de Ven
Donata van de Ven
Harry van Kesteren
Geert Vanoverschelde
Roger Vantilt
Patrick Van Vlerken
Marie-Anne Ver Eecke

Jan Vernieuwe

and to our writers:

Robin Arends
Marleen Arnouts
Henning Bolte
Danny De Bock
Ferdinand Dupuis-Panther
Paul Godderis
Jean-Pierre Goffin
Bernard Lefèvre
Claude Loxhay
Etienne Payen
Herman te Loo
Georges Tonla Briquet
Iwein Van Malderen